Selamlar, ftmnurkml konuyu öyle bir noktaya getirmiş ki üstüne bir şey söylemek lazım. O ‘ne satacaksın’ sorusu var ya, bence bütün bu işin kilidi orada. Diğer her şey bir şekilde çözülüyor ama yanlış ürünle yola çıkarsan istediğin kadar iyi site kur, nafile.
Ben bu hatayı yaptım çünkü. Çok parlak bir fikir bulduğumu sandım, gittim toptancıdan 100 tane ürün aldım, eve yığdım. Dedim bunları satar parayı kırarım. Sonuç? 3 tane anca satıldı, onlar da eşe dosta. Kalanı elimde patladı, hala deponun bir köşesinde duruyor. Acayip bir ders oldu bana.
Şimdi aklım olsa ne yaparım biliyor musunuz? Ürünü toptan almadan önce bir test ederim. Bulurum ürünün güzel fotoğraflarını, hatta bir tane numune alıp kendim çekerim. Koyarım bunu instagrama, letgoya, sahibindene. Piyasadan biraz daha ucuza koyarım hatta. Bakarım insanlar yazıyor mu, fiyat soruyor mu, talep var mı? Bir nevi ön sipariş gibi düşünün. Baktım 10-15 kişi ciddi alıcı gibi duruyor, işte o zaman gider malı çekerim. En azından ürünün satacağından emin olmuş olursun.
Bu işlere girmeden, şirket kurma, kargo anlaşması gibi masraflara dalmadan önce ürünün satıp satmadığını görmenin en ucuz yolu bu bence. Yoksa benim gibi elinizde ürünlerle kalakalırsınız. Benden söylemesi 🙂