Selam ustalar, konu güzel ilerlemiş. Yazılanların hepsine katılıyorum, stok olayı, sistemin takılması falan hep başa gelen şeyler.
Ben bir de madalyonun diğer yüzünden, yani satıcı tarafından bakayım dedim. Şimdi müşteri trendyol sipariş nasıl iptal edilir diye öğrenip, fiyat düşünce basıyor iptale. Haklı mı, haklı. Ama bu durum bizim gibi küçük esnafın canını sıkabiliyor. Çünkü o ürün sana ayrılıyor, belki paketlemeye hazırlıyoruz, stoktan düşüyor. İptal gelince hooop her şey başa sarıyor. Hele bir de kargoya verildikten sonra iptal/iade gelirse tam cümbüş.
Benim aklıma başka bir şey geldi. İptalle falan uğraşmak yerine satıcıya bir mesaj atsan? Durumu anlatsan, bazen insaflı satıcılar bir sonraki alışverişin için bir kupon tanımlayabiliyor veya başka bir jest yapabiliyorlar. En azından denemiş olursun. Hem sen üründen olmazsın hem de satıcı sipariş kaybetmez.
Tabii büyük satıcıysa umrunda olmaz muhtemelen ama küçük bir dükkansa işe yarayabilir. Fiyat farkı çok değilse bu yolu bir dene derim. Herkese bol kazançlar.