Aman hocam geçmiş olsun, valla şu e-devlet bildirimleri kalp krizi sebebi. İnsanın bütün gününün enerjisini alıyor sabah sabah. Okurken bile benim elim ayağım titredi.
Herkes çok güzel şeyler söylemiş ama benim aklıma bambaşka bir şey geldi, bizim de bir tanıdığın başına gelmişti ordan biliyorum. Acaba bu başvuruyu iptal etme ile davadan/şikayetten feragat etme arasında sistemsel bir fark mı var? Yani müşteri belki sadece başvuruyu geri çekti ama hakem heyetine ayrıca bir dilekçe ile ‘ben bu şikayetten tamamen vazgeçtim, feragat ediyorum’ demesi gerekiyordu. Belki o resmi feragat dilekçesi gitmeyince sistem bir süre sonra otomatik olarak dosyayı yeniden açıyordur.
Bu bürokrasi labirentinde her şey mümkün. Düşünsenize, sizin için konu kapanıyor ama onlar için sadece ‘askıya alınmış’ bir durum olabilir. Dolayısıyla bu ‘iptal edilen tüketici hakem heyeti başvurusu gündeme alındı?’ uyarısı aslında ‘askıdaki dosya için feragat dilekçesi gelmedi, işleme devam ediyoruz’ demek olabilir.
Bence hakem heyetini aradığınızda bu kelimeyi özellikle kullanın, ‘müşteriyle anlaştık, kendisi feragat ettiğini söyledi, size ulaşan bir feragat dilekçesi oldu mu’ diye sorun. Belki de bütün düğüm bu kelimededir. Umarım bir an önce çözersiniz, bizi de haberdar edin.