Selamlar beyler, konu tam da benim son zamanlarda kafayı taktığım mevzu.
Pinkponk çok güzel özetlemiş, şube müdürüyle falan pazarlık yapmak vakit kaybı. Onların verdiği fiyatla bölgenin verdiği arasında uçurum oluyor. Ama ben size başka bir taktik vereyim, belki işinize yarar. Ben de bir ara bu Aras Kargo e ticaret anlaşması hakkında bilgisi olan var mı diye forum forum gezmekten yorulmuştum, sonra baktım ki tek bir firmaya mahkum olmak daha büyük dert.
Ben son bir senedir bu kargo entegratörleri var ya, onlarla çalışıyorum. Hani sisteme kontör gibi bakiye yüklüyorsun, panelden istediğin firmayla (Aras, MNG, Yurtiçi hangisi o an ucuzsa) gönderiyorsun. Aylık şu kadar göndereceğim diye bir taahhüt stresi de yok. Senin 100-200 bandı için bence en mantıklısı bu.
Şu anki fiyatım mesela bu sistemler üzerinden 1 desi için KDV dahil 58-60 TL arası değişiyor, kapıdan alım da dahil. Aras’la da yolluyorum, Sürat’le de, o an sistem hangisine daha iyi fiyat verirse.
Benim tavsiyem, sen yine Aras’la masaya otur ama bu aracı platformların fiyatlarını da koz olarak kullan. De ki ‘kardeşim ben zaten taahhütsüz bu fiyata gönderiyorum, sen bana daha iyi bir teklif sunmayacaksan niye sana özel anlaşma yapayım?’ diye sor. Bak o zaman nasıl değişiyor pazarlık.
Umarım işine yarar, bu kargo maliyetleri hepimizi iflas ettirecek yoksa.