Selamlar herkese, konuyu baştan sona okudum valla tam bizim çilemizi özetlemişsiniz. Aracı firmalar, pazaryeri komisyonları derken elde avuçta bir şey kalmıyor. Bu “şirket olmadan kargo anlaşması yapmak mümkün mü?” sorusu herhalde bizim gibi küçük satıcıların bitmeyen derdi olacak.
Ben de bu yollardan geçtim, o entegratör denen firmalardan birini denedim, ilk başta her şey güzeldi sonra bir kargom kayboldu muhatap bulamadım tövbe ettim. Sonra FatmaNurKarli arkadaşın dediği gibi büyük firmaların kendi online gönderi sistemlerini kullandım bir süre. O da eh işte, şubeyle uğraşmaktan iyidir ama yine de pahalı geliyordu bana.
Size benim son zamanlarda keşfettiğim bir şeyi söyleyeyim, belki birinin işine yarar. Hani bu büyük şehirlerde AVM’lerin girişinde falan kargo dolapları oluyor ya. Onlardan bir tanesinin mobil uygulamasını indirdim geçen. Meğer bireysel gönderi de kabul ediyorlarmış. Fiyatı standart şube fiyatından bariz daha ucuzdu. Uygulamadan ödeyip kodu alıyorsun, paketi götürüp dolaba koyuyorsun, olay bitiyor. En azından sıra bekleme derdi yok.
Tabii bu her ürün için uygun değil, daha çok küçük ve standart paketler için iş görüyor. Bir de her köşe başında yok maalesef. Ama benim gibi ayda 10-15 tane küçük paket yollayan biri için kurtarıcı oldu diyebilirim. Bir bakın isterseniz, belki sizin de lokasyonunuza yakındır. Neyse, deneye yanıla bir yolunu bulacağız artık…