Selamlar, konu tam damardan girmiş valla. Fatma Hanım ve Kerim Bey’in yazdıklarına ek olarak ben de bir iki kelam edeyim.
Bu modül işiyle uğraşmak, rüzgara karşı işemeye benziyor biraz, kusura bakmayın tabir için ama öyle. Sorun modülü yazan adamda değil aslında, sorun pazaryerlerinin kendisinde. Adamlar API dediğimiz o bağlantı kurallarını sürekli güncelliyor, değiştiriyor. Bugün sipariş ID’si böyle gelir, yarın başka türlü gelir. Prestashop modülünü yazan bir kişi veya küçük bir ekip bununla başa çıkamaz. Ama bu işi meslek edinmiş entegratör firmaların sırf bu güncellemeleri takip eden ekipleri var. O yüzden onlarda işler tıkır tıkır yürüyor.
Aylık ücret meselesine gelince… Ben de ilk başta çok yadırgadım. Ama sonra basit bir hesap yaptım: Sırf bu stok senkron hataları yüzünden ayda kaç sipariş iptal ediyorum? O siparişleri düzeltmek, müşteriye dil dökmek için kaç saatimi harcıyorum? Kendi saatlik ücretimi bir hesaplayınca, entegratöre verdiğim paranın aslında bedavaya geldiğini gördüm. Bu bir masraf değil, zaman ve itibar satın almak gibi bir şey.
Kerim Bey’in hız tavsiyesi altın değerinde. Ona ek olarak şunu da mutlaka sorun: Kategori ve ürün özellikleri eşleştirme işini nasıl yapıyorlar? Bazıları çok ilkel kalıyor, yüzlerce ürünü tek tek elle eşleştirmeniz gerekiyor. Bazılarında ise akıllı sistemler var, bir kere yapıyorsun gerisini o hallediyor. Bu da inanılmaz zaman kazandırır. Velhasıl kelam, modül defterini kapatın derim. Kolay gelsin herkese.