Selamlar, Emre hocam çok güzel özetlemiş valla, ağzına sağlık. Ben de birkaç ekleme yapayım tecrübelerimden.
Biz de zamanında bu bankaların kendi poslarına heveslenmiştik komisyonu bir tık daha düşük olur diye. Kağıt üzerinde mantıklı geliyor ama pratikte işler biraz değişiyor. Bankayla direkt çalışmanın şöyle bir handikapı var: muhatap bulmak zor. Bir sorun oldu diyelim, bir iade takıldı veya raporda bir şey anlamadın… Ödeme kuruluşunda açıyorsun bir ticket, iki saate çözülüyor. Bankada ise o birimden o birime aktarılıp duruyorsun, derdini anlatana kadar canın çıkıyor.
Senin durumunda RokoBilişim, ‘başımı kaşıyamıyorum’ dediğin için özellikle söylüyorum bunu. Entegrasyonu yaptın bitti değil olay, sonrasında da bir operasyonel yükü var. Panelleri falan da genelde pek kullanıcı dostu olmuyor. Belki düzeltmişlerdir ama sanmıyorum 🙂
Yani o aradaki yüzde 0.2-0.3 komisyon farkı, sana zaman ve sinir harbi olarak geri dönebiliyor. Eğer ciron çok yüksek değilse ve tek bir bankaya bağımlı kalmak istemiyorsan, mevcut ödeme sistemleri çok daha pratik. Tek panelden bütün kartlara taksit, bütün iadeler, raporlar… Kafa rahat en azından.
İyice bir tart biç derim, sırf taksit olsun diye yeni bir dert alma başına.