Selam arkadaşlar, konuyu baştan sona okudum da içim şişti valla. Yıllardır bu işin içindeyim, size abiniz/kardeşiniz olarak bir tavsiye vereyim.
Herkes tutturmuş bir hazır e ticaret sitesi fiyatları gidiyor. 10 bin mi olsun, 30 bin mi… İnanın bana, işin en kolay kısmı o. Parayı basar, en kral siteyi de alırsınız. Asıl cümbüş ondan sonra başlıyor. Pinkponk çok güzel bir noktaya değinmiş, araba almak gibi demiş, ben de ekleyeyim: ehliyetiniz yoksa o arabayı duvara toslarsınız.
Benim ilk sitemde başıma gelen tam olarak buydu. O zamanlar en iyi paketi seçmiştim, her şey tamamdı. Site jet gibi çalışıyor, siparişler yağıyordu. Ama ben ne yaptım? Kargo süreçlerini oturtamadım, stok takibini excelden yapmaya çalıştım, iadelerle baş edemedim. Müşteriden gelen telefonlara cevap vermekten ürün paketleyemez oldum. O güzelim site çöp oldu gitti.
Yani demem o ki, siteye 30 bin vermeden önce bir düşünün. Bu paranın 20 binini siteye verip kalanıyla adam gibi bir kargo entegrasyonu, basit bir muhasebe programı, ürünleri koyacak üç beş raf alsanız daha kârlı çıkarsınız. O site size müşteriyi getirir, ama müşteriyi memnun edip tekrar getirtecek olan sizsiniz.
Neyse çok uzattım, yine dertlendim gece gece. Bol kazançlar herkese.