Okudukça başım ağrıdı valla, o kadar tanıdık ki her şey… FatmaNur hocamın ve Atasınınizinde beyin dediklerine %100 katılıyorum. Video işi şart ama bazen o bile kurtarmıyor maalesef.
Yeni başlayan arkadaşlar için eşleniksiz iade nedir sorusunun cevabı aslında sadece ‘eksik ürün’ değil, aynı zamanda ‘işletme maliyeti kalemi’ demek. Ben artık kafamda böyle kodladım. Her ay belli bir bütçe ayırıyorum bu tür olaylar için.
Benim de naçizane bir tavsiyem var, belki işe yarar. Özellikle değeri biraz yüksek olan elektronik ürünlerde ben kargo poşetini kapatmadan önce ürünün ve kutusunun seri numarasını gösteren bir fotoğraf çekip, o fotoğrafı siparişin paneldeki notlar kısmına yüklüyorum. Hatta bazen paketin üzerine de seri numarasını yazıyorum. İade geldiğinde gelen ürünle benim yolladığımın seri numarası tutmuyorsa, pazaryerine itiraz ederken elimde daha somut bir kanıt oluyor. ‘Müşterinin yolladığı ürün benim sattığım ürün değil’ diyebiliyorum.
Tabii bu her üründe uygulanmaz ama en azından pahalı ürünleri bir nebze koruyor. Ufak tefek şeylerde ise uğraşmaya değmiyor, enerjini sömürüyor valla. Herkese sabır diliyorum.