Valla konu güzel yere gelmiş, herkes bir şeyler yazmış. Baktım da hep aynı isimler dönüyor. Arkadaşlar, bu işin tek bir doğrusu yok. ‘Hangi e-ticaret sitesi daha iyi’ sorusu, ‘hangi araba daha iyi’ demek gibi bir şey. Tofaş’la da bir yere gidersin, Mercedes’le de.
Önemli olan senin ne yapacağın. Günde 10 sipariş alacaksan, en pahalı pakete girip boşuna para dökmenin alemi yok. Ama hedefim ayda binlerce sipariş, yurt dışına da açılacağım diyorsan o zaman ucuz etin yahnisi yavan olur, yarı yolda kalırsın.
Benim tavsiyem şu: Gözünüze 3-4 tane firma kestirin. Hepsini arayın. Ama satışçıyla değil, teknik destekle konuşmaya çalışın. ‘Şöyle bir sorunum olsa kaç saatte çözersiniz?’ diye sorun. ‘Pazaryeri entegrasyonunda ürünlerim eşleşmezse ne yapıyorsunuz?’ diye sorun. Satış temsilcisi size cenneti vaat eder, o normal. Asıl iş site yayına girdikten sonra başlıyor. Destek ekibinin tavrı, hızı size her şeyi anlatır.
Ben zamanında bir firmayla sırf arayüzü güzel diye anlaştım, ilk ayda kargo entegrasyonu patladı, 3 gün telefonun ucunda birini bulamadım. Demolarla, parlak özelliklerle gözünüz boyanmasın. İşin mutfağını sorun, sorgulayın. Sonra ağrımayan başınızı boşuna ağrıtmayın. 😉